Om oss på Frisörcentrum | Kontakta oss | Frågor och svar
122
page-template-default,page,page-id-122,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Om oss på Frisörcentrum

Vi är branschens självklara Frisörcentrum

Frisörcentrum är ett utbildningsföretag i frisörbranschen och vi finns i centrala Falun. Skolan är den äldsta frisörvuxenutbildningen i landet och startade 1992 och har alla 31 år erbjudit frisörutbildning och därmed utbildat över 1100 elever till behörighet. 100% av våra elever är nöjda med utbildningen och kan rekommendera den till andra. Frisörcentrum är en godkänd utbildning av branschen. Skolan erbjuder kommunal vuxenutbildning samt privat antagning. Utbildningsstarter sker i januari och i augusti.

Frisörcentrums modell grundar sig i vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Vi brinner för samverkan och tror att det är en av de viktiga nycklarna för att utvecklas i yrket. Vi kan alltid lära av varandra och utvecklas tillsammans, oavsett om vi är elever, verksamma frisörer, anställda eller egna företagare.

Alla anställda på skolan har minst gesällbrev, licens och lärarlegitimation. Personalen har ett stort uppdragsfokus. Främsta målet är att få alla elever behöriga i licenserna A och B. Oavsett om kurs- och utbildningsmål inte betonar vikten kommer lärarna på Frisörcentrum alltid utgå från att Gesällbrevet är målet som ska nås. Delmålet Delprovet bekostar alltid Frisörcentrum och samtliga elever utför det i samband med avslut av grundutbildningen. Momentet blir en naturlig del som bevisar att kunskaper utvecklats, både för lärare som elev. Frisörcentrums elever har alltid haft goda resultat på delproven.

Frisörcentrum är också den enda skola i Sverige som ger dig som elev fem unika utbildningsdagar med Wella samt certifiering i både Wella och GHD. Vidare får du två exklusiva dagar med Lützow of Sweden. Under utbildningen erbjuds du också plats på visningar och deltagande i event. Du får unika dagar med GHD och kunskaper om Olaplex och Malibu C och andra liknande delar som bidrar till ökade viktiga kunskaper som dessutom kan öka din anställningsbarhet. Dessutom har du personlig coachning och rabatter under utbildning. På skolans årliga Gala kanske du också kammar hem stipendier eller andra priser. I din utbildning ingår delprovsavgiften och färgåtgång på dina modeller.

Frisörcentrums frisörskola välkomnar elever från hela Sverige. Vill du utbilda dig på en av Sveriges främsta frisörskolor är du välkommen till oss på Frisörcentrum.

Välkommen!

team_image
Rektor

Linnea Arvidsson

Linnea har tidigare startat en skola i Falun och arbetat som biträdande rektor och är utbildad rektor. Hon är frisör med gesällbrev och licens och är frisörlärare med legitimation i grunden samt makeup artist, fransförlängare och nagelterapeut. Linnea brinner för både frisöryrket, utbildning och utveckling.

070-2632208
linnea@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Milka Andersson

Milka har varit verksam i yrket sedan år 2000 och har varit lärare på Frisörcentrum i 15 år. Hon har gesäll- och mästarbrev, licens och är utbildad frisörlärare med legitimation. Det är i mötena med kunderna, eleverna, kollegorna som driver henne och ger henne glädjen, viljan och nyfikenheten att fortsätta i yrket.

milka@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Bert Broman

Bert har varit lärare på skolan i alla 31 år skolan funnits. Ännu längre har han varit frisör med gesäll- och mästarbrev, salongsägare och frisörlärare. Bert licens har alla behörigheter. Trots att han jobbat så länge brinner han för sitt arbete som om han nyligen börjat, drivkraften tar aldrig slut! Idag är Bert vår vikarie.

team_image
Frisörlärare

Sofie Persson

Sofie utbildade sig till frisör för 22 år sedan, utöver gesällbrev och licens är hon även utbildad makeup artist. Sofie har jobbat på Frisörcentrum sedan 2012 men alltid kombinerat sin arbetstid med salongsarbete då det ger henne inspiration. Sofie är en engagerad, målinritad och lyhörd frisör som älskar färg och form!

sofie@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Sofia Liljedahl

Sofia har varit verksam frisör sedan 2010 och arbetat som lärare på Frisörcentrum i kombination med salongsarbete sedan 2019. Hon har gesällbrev, mästarbrev, licens och är legitimerad frisörlärare. Sofia är också examinator vilket innebär att hon bedömer elever vid yrkesprov. Att jobba som frisör är ett rent nöje och att få utbilda framtidens frisörer ser hon som ett hedersuppdrag.

fia@frisorcentrum.se

team_image

Vill du jobba eller praktisera hos oss?

Vill du jobba eller göra praktik hos oss? Vi håller ständigt utkik efter nya kollegor, så spontanansökningar är alltid välkomna! Skicka ditt CV och personliga brev till linnea@frisorcentrum.se

Vanliga frågor

Här finner du svar på några vanliga frågor! Hittar du inte svar på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Har skolan sommar - och juluppehåll?

Privat-antagna elever har ett sommaruppehåll på minst tre veckor samt en veckas ledighet runt jul och nyår. Kommun-antagna har aldrig studieuppehåll, detta gäller samtliga elever som läser via kommunen, oavsett utbildning.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver inga förkunskaper inom yrket, det som krävs av dig främst i utbildningen är närvaro, vilja och att du har visst handlag. För kommunelever krävs att du är godkänd i Svenska och Matematik på grundläggande nivå.

Hur många platser finns?

Skolan tar in 16 elever per utbildningsstart.

Är det svårt att komma in?

Att komma in via sin kommun är svårt, framförallt om du idag har fast jobb och gymnasieexamen. Om du är långt från arbetsmarknaden kan det ofta vara lättare.

För att garantera en plats kan du ansöka som privatperson och betala en förskottsbetalning på 15.000 kr.

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

Kommunantagna elever har rätt att ansöka om studiemedel via csn. Privata eftergymnasiala frisörutbildningar har ej möjlighet att erbjuda privatintagna elever studiemedel via csn, detta gäller för hela landets utbildningar.

Hur ser veckoschemat ut?

Detta kan variera från klass till klass men de totala tiden på skolan är 35 timmar i veckan och det kommer troligt vara fördelat från 8.00-15.00 per dag. Detta gäller den elev som läser heltid. Deltidselever läser endast tre dagar i veckan och då mån-, tis- och onsdagar.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är 38 veckor, ca 9 månader lång för privatelever och 48 veckor lång för komvuxelever. För våra deltidselever blir den 54 veckor lång eftersom de läser på 70% takt.

Jag hittar inte er på Faluns sida?

Det kan tyvärr stämma. Vi syns inte där förrän antagningen är öppen. 29 april fram till 2 juni syns vi där 🙂 Lägg in i kalendern!

Ordnar skolan praktikplats?

Det är du som elev som väljer var du vill ha din praktik men skolan är behjälplig att hitta en lämplig praktikplats.

Kan man hyra skolans lokaler?

Önskar du använda våra lokaler är du välkommen att kontakta utbildningsledare Linnea för att kolla möjliga datum att hyra lokalen.

Finns det jobb till mig efter utbildning?

Frisöryrket är ett bristyrke i hela landet. Ny undersökning visar att 72% av landets arbetsgivare är i behov av att anställa inom tre år. Alla behöriga frisörer finns det jobb för just nu!