Om oss på Frisörcentrum | Kontakta oss | Frågor och svar
122
page-template-default,page,page-id-122,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Om oss på Frisörcentrum

Vi är branschens självklara Frisörcentrum

Frisörcentrum är ett utbildningsföretag i frisörbranschen och vi finns i centrala Falun. Skolan är den äldsta frisörvuxenutbildningen i landet och startade 1992 och har alla 32 år erbjudit frisörutbildning och därmed utbildat över 1100 elever till behörighet. 100% av våra elever är nöjda med utbildningen och kan rekommendera den till andra. Frisörcentrum är en godkänd utbildning av branschen.

Frisörcentrums modell grundar sig i vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Professionalism, Tillsammans och Nyfikenhet är skolans värderingar som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi brinner för samverkan och tror att det är en av de viktiga nycklarna för att utvecklas i yrket. Vi kan alltid lära av varandra och utvecklas tillsammans, oavsett om vi är elever, verksamma frisörer, anställda eller egna företagare.

Alla anställda på skolan har minst gesällbrev, licens och lärarlegitimation. Personalen har ett stort uppdragsfokus. Främsta målet är att få alla elever behöriga i licenserna A och B. Gesällbrevet är målet som ska nås. Delmålet Delprovet bekostar alltid Frisörcentrum och samtliga elever utför det i samband med avslut av grundutbildningen. Vi kommer efter utbildningen finnas där för dig hela vägen till ditt Gesällbrev.

Frisörcentrums frisörskola välkomnar elever från hela Sverige. Vill du utbilda dig på en av Sveriges främsta frisörskolor är du välkommen till oss på Frisörcentrum.

Välkommen!

team_image
Rektor

Linnea Arvidsson

Linnea har tidigare startat en stylistgymnasieskola i Falun 2011 och jobbat som rektor sedan 2014. Hon är också frisör med gesällbrev och licens samt legitimerad lärare i ämnet. Hon är dessutom professionell makeup artist, fransförlängare och nagelterapeut sedan 15 år. Linnea brinner för frisöryrket, utbildning, inkludering och utveckling.

070-2632208
linnea@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Milka Andersson

Milka har varit verksam i yrket sedan år 2000 och har varit lärare på Frisörcentrum i 15 år. Hon har gesäll- och mästarbrev, licens och är utbildad frisörlärare med legitimation. Det är i mötena med kunderna, eleverna, kollegorna som driver henne och ger henne glädjen, viljan och nyfikenheten att fortsätta i yrket.

milka@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Linnea Janbjer

Linnea startade sin egen resa till att bli frisör år 2008 och har därmed 15 års erfarenhet inom yrket med Gesällbrev, licens och lärarlegitimation. Nu drivs hon av att kombinera arbete på sin egna salong med att skapa lärande för eleverna på skolan. Det bästa av två världar!

lea@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Sofie Persson

Sofie utbildade sig till frisör för 22 år sedan, utöver gesällbrev och licens är hon även utbildad makeup artist. Sofie har jobbat på Frisörcentrum sedan 2012 men alltid kombinerat sin arbetstid med salongsarbete då det ger henne inspiration. Sofie är en engagerad, målinritad och lyhörd frisör som älskar färg och form!

sofie@frisorcentum.se

team_image
Makeupartistlärare

Ronja Ljung

Ronja är diplomerad professionell makeup artist, hårstylist, manikyrist och fransförlängare sedan 2011. Sedan dess har hon drivit salong och frilansat. Ronja brinner för entreprenörskap, kreativitet och sociala medier.

ronja@frisorcentrum.se

team_image

Vill du jobba eller praktisera hos oss?

Vill du jobba eller göra praktik hos oss? Vi håller ständigt utkik efter nya kollegor, så spontanansökningar är alltid välkomna! Skicka ditt CV och personliga brev till linnea@frisorcentrum.se

Vanliga frågor

Här finner du svar på några vanliga frågor! Hittar du inte svar på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Har skolan sommar - och juluppehåll?

Privat-antagna elever har ett sommaruppehåll på minst tre veckor samt en veckas ledighet runt jul och nyår. Kommun-antagna har aldrig studieuppehåll, detta gäller samtliga elever som läser via kommunen, oavsett utbildning.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver inga förkunskaper inom yrket, det som krävs av dig främst i utbildningen är närvaro, vilja och att du har visst handlag. För kommunelever krävs att du är godkänd i Svenska och Matematik på grundläggande nivå.

Hur många platser finns?

Skolan tar in 16 frisörelever och 10 makeupartistelever per utbildningsstart

Är det svårt att komma in?

Att komma in via sin kommun är svårt, framförallt om du idag har fast jobb och gymnasieexamen. Om du är långt från arbetsmarknaden kan det ofta vara lättare.

För att garantera en plats kan du ansöka som privatperson och betala en förskottsbetalning på 15.000 kr (frisör) eller 6000 kr (makeup)

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

Kommunantagna elever har rätt att ansöka om studiemedel via csn. Privata eftergymnasiala frisörutbildningar har ej möjlighet att erbjuda privatintagna elever studiemedel via csn, detta gäller för hela landets utbildningar.

Hur ser veckoschemat ut?

Detta kan variera från klass till klass men de totala tiden på skolan är 35 timmar i veckan och det kommer troligt vara fördelat från 8.00-15.00 per dag. Detta gäller den elev som läser heltid.
Deltidselever läser endast tre dagar i veckan och då mån-, tis- och onsdagar.

Makeupartistelever läser endast tors-fredagar.

Hur lång är utbildningen?

Frisörutbildningen är 40 veckor, ca 10 månader lång för privatelever och 44 veckor lång för komvuxelever. För våra deltidselever blir den 54 veckor lång eftersom de läser på 70% takt.

Makeupartistutbildningen är 20 veckor.

Jag hittar inte er på Faluns sida?

Det kan stämma. Vi syns i kurskatalogen först då antagningen är öppen för starten i januari 2025 och det brukar vara omkring okt-nov.

Ordnar skolan praktikplats?

Det är du som elev som väljer var du vill ha din praktik men skolan är behjälplig att hitta en lämplig praktikplats likväl som färdigutbildning. Vi är lika mån som du att finna din salong!

Kan man hyra skolans lokaler?

Önskar du använda våra lokaler är du välkommen att kontakta rektor Linnea för att kolla möjliga datum att hyra lokalen.

Finns det jobb till mig efter utbildning?

Frisöryrket är ett bristyrke i hela landet. Ny undersökning visar att 72% av landets arbetsgivare är i behov av att anställa inom tre år. Alla behöriga frisörer finns det jobb för just nu! Källa är både arbetsförmedlingen som branschorganisationen.

Makeupartistbranschen är annorlunda. Här får du mer jobb om du är driven och om du arbetar inom de områden där det finns behov. Större orter ger större möjligheter. De allra flesta makeupartister har ett till jobb som de kombinerar med makeupyrket för att få mer hållbarhet, men inte alla.