Frisörutbildning i Falun – branschens självklara Frisörutbildning
21912
page-template-default,page,page-id-21912,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Frisörutbildning

Frisörcentrum i Falun har arbetat med frisörutbildning i 32 år och är därmed Sveriges äldsta frisörvuxenutbildning. Under dessa år har vi utbildat över 1100 frisörer till gesällbrevet, som är frisörernas internationella ”körkort”.

100% av våra elever är nöjda och kan rekommendera den till andra.

Samtliga anställda lärare har lång erfarenhet, gesällbrev, licens och lärarlegitimation. Skolan är godkänd och har ett gott samarbete med branschen. Utbildningen omfattar 1500 timmar lärarledd undervisning, vilket motsvarar ca 10 månaders studier på skolan om heltidsstudier.

98% når målet Gesällbrev och lika många har fått jobb direkt efter utbildningen.

Professionalism, Tillsammans och Nyfikenhet är skolans värderingar. Värderingarna genomsyrar hela vår verksamhet. Hur vi arbetar och hur vi är gentemot varandra oavsett om du är lärare eller elev.

Skolan grundar sig i vad vi kallar vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Vi vill vara den skolan som utbildar de bästa professionella frisörerna och som har tät samverkan med branschen.

Kurser 2024-2025

Frisörutbildning 19 augusti 2024

Privatelev. Deltid, 54 veckor.

Frisörutbildning 6 januari 2025

Privatelev. Heltid, 40 veckor.

Kommunelev. Heltid, 44 veckor.

Prova-på-dag, Öppet hus och besöka skolan

Öppet hus 17 april 17.00-19.00.

Prova-på-dag 6 maj 9.00 -> anmäl via nedan mail.

För att besöka skolan annan dag kontaktar du Linnea.

Har du frågor?

Hör av dig till Linnea:
linnea@frisorcentrum.se
eller 070-2632208

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Ansök via din kommun eller som privatelev

Godkänd av branschen

Frisörcentrum är godkänd av Frisörföretagarna och Handels samt Utbildningsföretagen. Utifrån vår myndighetsutövning är vi även granskade för kvalité av bland annat Skolinspektionen. Vi granskas gärna då vi brinner för kvalité för våra elever. För oss finns inget annat än att du ska hela vägen till Gesällbrevet och internationell licens.

Frisörföretagarna
Handels

Sök som kommunelev

Du ansöker via Falu kommun här. Vi har riksintag så tillhör du annan kommun delger du sedan din ansökan till Din kommun för beslut. Observera att du endast kan ansöka för starten i januari 2025 vid okt-nov 2024.

Ansök komvux

Sök som privatelev

Privatelevens totala utbildningskostnad är 159.000 kr inklusive moms, delprovsavgift och startkit till ett värde över 17.500 kr.

Du kan reservera en plats idag genom att betala en del av utbildningskostnaden, 15.000 kr.

Skicka en intresseanmälan via formuläret nedan och vår rektor Linnea kommer att återkomma till dig inom kort med mer information om ansökningsprocessen.

  Utbildningens innehåll

  Frisörcentrum är också den enda skola i Sverige som ger dig som elev fem unika utbildningsdagar med Wella samt certifiering i både Wella och GHD. Vidare får du två exklusiva dagar med Lützow of Sweden. Under frisörutbildningen erbjuds du också plats på visningar och deltagande i event. Du får unika dagar med GHD och kunskaper om Olaplex och Malibu C och andra liknande delar som bidrar till ökade viktiga kunskaper som kan öka din anställningsbarhet.

  Frisörcentrum tar ansvar för varje elev hela vägen till Gesällbrevet

  Dessutom har du personlig coachning och vi bjuder in till personlig utveckling likväl som i yrket. På skolans årliga Gala kanske du kammar hem stipendier eller andra priser. I din utbildning ingår rabatter i shoppen och delprovsavgiften och färgåtgång på dina modeller. Vi kommer efter utbildningen finnas där för dig hela vägen fram till ditt Gesällbrev.

  Nedan kan du ta del av frisörutbildningens övriga innehåll, som täcker allt och lite till av det som krävs:

  Klippning

  Klippteknik dam och herr, stil och form, fackspråk, skägg- och mustaschklippning, terminologi & strukturteckning och håranalyser.

  Kundservice

  Kundservice och kundpsykologi, DISC-analys och försäljningsteknik. Konsultationens vikt.

  Färgkunskap

  Färglära, färgförändringar, färganalys och färgseende, färgtekniker, ögonbryn- och fransfärgning.

  Kemi

  Permanentkemi och permanentteknik, frisörkemi, anatomi och sjukdomar och schamponering inklusive huvudmassage.

  Uppsättning

  Samtliga tekniker och metoder du behöver för långhårsuppsättning lär och utvecklar du samt kunskaper om brudklädsel, seder och bruk.

  Arbetsmiljö

  Material- och produktkunskap, ergonomi, arbetsmiljö och yrkeshygien samt psykosocial arbetsmiljö.

  Företagsekonomi

  Småföretagarekonomi och marknadsföring. Kalkylering och hur du läser och förstår avtal och lagar.

  Tradition och utveckling

  Utvecklingsmöjligheter, kultur och stilhistoria.

  Stylingtekniker

  Tångtekniker, föntekniker, vågtekniker, läggningstekniker; clipslockar och festfrisyr. Hållbarhet och anpassad till kund.

  Del- och Gesällprovsträning

  Teoretiskt och praktik träning.

  Salongsträning

  Praktiskt arbete i skolsalongen med kunder. Under kundpassen är det alltid två lärare.

  Praktik

  Extern salongspraktik / arbetsplatsförlagt lärande. 5 veckor för dig som är privatelev och 9 veckor för dig som är komvuxelev.

  Ansiktsformer och ansiktstoner

  Gyllende snittet, fibronacci och proportioner. Ansiktsformer och idealmått. Hudfärger och toner.

  Personlig utveckling

  Vi möter dig där du är och tar dig till nya nivåer i din personliga utveckling. God självinsikt ger bättre förutsättningar till bättre kontakt med kund och kan även bidra till bättre hållbarhet som frisör.

  Teamutveckling

  Under utbildningen utvecklar du dina förmågor för att arbeta effektivt i team.

  Avgift och finansiering

  För dig som studerar som komvuxelev finansierar din hemkommun utbildningen. Du står själv för elevkittet. För dig som studerar som privatelev finansierar du själv utbildningen. Genom vårt samarbete med Wasa kredit kan du låna med räntefri delbetalning. För att veta mer om finansieringsalternativ, kontakta linnea@frisorcentrum.se.

  Utbildningsmaterial

  En frisörs viktigaste verktyg erhåller du som privatelev inom utbildningsavgiften och som komvuxelev är detta paket en avgift på 7000 kr (värde ca 15.500 kr) som betalas vid skolstarten. I detta paket ingår: Saxkit med hög kvalité, featherkniv, refill till kniv, klippkammar, pinnkam, tuperingskam, paddelborste, utredningsborste, clips, dockhuvud dam, dockhuvud herr och ett set hårdelar. Övrigt material som du behöver under utbildningen står skolan för.

  Vad innebär gesällen?

  Gesällbrevet är ditt bevis på att du är en behörig frisör. När du har gesällbrev har du också full behörighet och också internationell behörighet. Läs mer om Licens här.  Kostnaderna för delprovet står skolan för, som du utför i slutet på utbildningen. Redan efter delprovet kan du ansöka om licens A.

  Gesällen är det självklara slutmålet i din utbildning

  Efter utbildningen arbetar du som elev 2000 timmar (motsvarar 1 år) som trainee på en salong eller 10 000 timmar som egenföretagare därefter gör du det praktiska provet för Gesällbrevet. Både delprovet och Gesällprovet utförs på skolan och bedöms av utomstående i utbildningsnämnden via Frisörföretagarna och Handels. Läs mer hur du kan bli frisör på Frisörföretagarnas hemsida.