Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/45/228845/frisorcentrum.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/45/228845/frisorcentrum.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/45/228845/frisorcentrum.se/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706 Frisörutbildning i Falun – branschens självklara Frisörutbildning
 
FRISÖRUTBILDNING

Frisörcentrum i Falun har arbetat med frisörutbildning i 28 år. Under dessa år har vi utbildat över 1000 frisörer till gesällbrevet, som är frisörernas internationella ”körkort”. Skolan är godkänd och har ett gott samarbete med branschen. Utbildningen omfattar 1500 timmar totalt, vilket motsvarar ca 9 månaders studier på skolan om heltidsstudier.

98% når målet Gesällbrev och lika många har fått jobb direkt efter utbildningen.

Professionalism, Tillsammans och Nyfikenhet är skolans värderingar. Värderingarna genomsyrar hela vår verksamhet. Hur vi arbetar och hur vi är gentemot varandra oavsett om du är lärare eller elev.

Skolan grundar sig i vad vi kallar vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Vi vill vara den skolan som utbildar de bästa professionella frisörerna och som har tät samverkan med branschen.

KURSER 2021-22

Frisörutbildning Privatelev

Kursstart 16 augusti 2021 (3 dagar i veckan)

Frisörutbildning Komvuxelev

Kursstart 10 januari 2022

Öppet hus

24 maj 16.30-18.00

Prova-på-dag

7 juni 9.00 ->

För dig som vill prova på att vara elev en dag. Anmäl via vårt Facebook-evenemang.

Besöka skolan annat tillfälle? Kontakta oss för att boka in en tid och dag anpassad efter dig.

Har du frågor?

Hör av dig till Linnea:
linnea@frisorcentrum.se eller 070-2632208

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Ansök som komvuxelev
eller privatelev

Vi är den enda frisörskolan i Sverige godkänd av Frisörföretagarna och Handels som erbjuder komvuxutbildning och utbildning för privata elever!

Godkänd av branschen

Frisörcentrum är den enda frisörskolan i Sverige godkänd av Frisörföretagarna och Handels som erbjuder komvuxutbildning och utbildning för privata elever! Läs gärna mer om detta på frisorforetagarna.se

Frisörföretagarna
Handels

Sök som komvuxelev

Du ansöker via Falu kommuns hemsida. Det är din hemkommun som fattar beslut om utbildningen. Skapa ett studerandekonto och ansök här. Observera att du endast kan ansöka i mitten på oktober fram till mitten av november.

Ansök komvux

Sök som privatelev

Skicka en intresseanmälan via formuläret nedan och vår utbildningsledare Linnea kommer att återkomma till dig inom kort.

UTBILDNINGINNEHÅLL

Frisörcentrum är den enda skola i Sverige som ger dig som elev fem unika utbildningsdagar med Wella. Under utbildningen erbjuds du också plats på visningar och deltagande i event.
Nedan kan du ta del av utbildningens övriga innehåll:

Klippning

Klippteknik dam och herr, stil och form, fackspråk, skägg- och mustaschklippning, terminologi & strukturteckning och håranalyser.

Kundservice

Kundservice och kundpsykologi, people skills (möte med människor) och försäljningsteknik.

Färgkunskap

Färglära, färgförändringar, färganalys och färgseende, färgtekniker, ögonbryn- och fransfärgning.

Kemi

Permanentkemi och permanentteknik, frisörkemi, anatomi och sjukdomar och schamponering inklusive huvudmassage.

Uppsättning

Långhårsuppsättning, brudklädsel, seder och bruk.

Arbetsmiljö

Material- och produktkunskap, ergonomi, arbetsmiljö och yrkeshygien.

Företagsekonomi

Småföretagarekonomi och marknadsföring.

Tradition och utveckling

Utvecklingsmöjligheter, kultur och stilhistoria.

Stylingtekniker

Tångtekniker, föntekniker, vågtekniker, läggningstekniker; clipslockar och festfrisyr.

Del- och Gesällprovsträning

Teoretiskt och praktik träning.

Salongsträning

Praktiskt arbete i skolsalongen.

Praktik

Extern salongspraktik / arbetsplatsförlagt lärande. 5 veckor för dig som är privatelev och 9 veckor för dig som är komvuxelev.

Avgift och finansiering

För dig som studerar som komvuxelev finansierar din hemkommun utbildningen. För dig som studerar som privatelev finansierar du själv utbildningen. Genom vårt samarbete med Wasa kredit kan du låna med räntefri delbetalning. För att veta mer om finansieringsalternativ, kontakta linnea@frisorcentrum.se.

Boka besök på Frisörcentrum

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

UTBILDNINGSMATERIAL

En frisörs viktigaste verktyg erhåller du som privatelev inom utbildningsavgiften och som komvuxelev är detta paket en avgift på 6000 kr (värde ca 15.000) som betalas vid skolstarten. I detta paket ingår: Saxkit, featherkniv, refill till kniv, klippkammar, pinnkam, tuperingskam, paddelborste, utredningsborste, clips, dockhuvud dam, dockhuvud herr och ett set hårdelar. Övrigt material som du behöver under utbildningen står skolan för.

Vad innebär gesällen?

Gesällbrevet är ditt bevis på att du är en behörig frisör. För Frisörcentrum är Gesällen det självklara slutmålet för alla elever på skolan. Kostnaderna för Gesällens delprov står skolan för, som du utför i slutet på utbildningen. Redan efter delprovet kan du ansöka om licens. Efter utbildningen arbetar du som elev 2000 – 3 000 timmar (motsvarar 1-2 år) som trainee på en salong eller 10 000 timmar som egenföretagare därefter gör du det praktiska provet för Gesällbrevet. Både delprovet och Gesällprovet utförs på skolan och bedöms av utomstående i utbildningsnämnden via Frisörföretagarna och Handels. Utbildningstiden är inget unikt för skolan utan ett framtaget krav från branschen, läs mer hur du kan bli frisör på Frisörföretagarnas hemsida. Där hittar du som snart färdig frisör också provdatum och provanmälan till Gesällbrevet.