Frisörutbildning i Falun – branschens självklara Frisörutbildning
21912
page-template-default,page,page-id-21912,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Frisörutbildning

Frisörcentrum i Falun har arbetat med frisörutbildning i 29 år. Under dessa år har vi utbildat över 1000 frisörer till gesällbrevet, som är frisörernas internationella ”körkort”. Skolan är godkänd och har ett gott samarbete med branschen. Utbildningen omfattar 1500 timmar totalt, vilket motsvarar ca 9 månaders studier på skolan om heltidsstudier.

98% når målet Gesällbrev och lika många har fått jobb direkt efter utbildningen.

Professionalism, Tillsammans och Nyfikenhet är skolans värderingar. Värderingarna genomsyrar hela vår verksamhet. Hur vi arbetar och hur vi är gentemot varandra oavsett om du är lärare eller elev.

Skolan grundar sig i vad vi kallar vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Vi vill vara den skolan som utbildar de bästa professionella frisörerna och som har tät samverkan med branschen.

Kurser 2022

Frisörutbildning Privatelev

Kursstart 10 januari 2022. Längd 38 veckor.

Frisörutbildning Komvuxelev

Kursstart 10 januari 2022. Längd 48 veckor.

Öppet hus

21 okt 14.00-18.00

Prova-på-dag och besöka skolan

För att prova-på att vara elev för en dag eller besöka skolan kontaktar du Linnea för att boka in en passande dag och tid.

Har du frågor?

Hör av dig till Linnea:
linnea@frisorcentrum.se eller 070-2632208

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Ansök som komvuxelev
eller privatelev

Godkänd av branschen

Frisörcentrum är den enda frisörskolan i Sverige godkänd av Frisörföretagarna och Handels som erbjuder komvuxutbildning och utbildning för privata elever! Läs gärna mer om detta på frisorforetagarna.se

Frisörföretagarna
Handels

Sök som komvuxelev

Du ansöker via Falu kommun här. Tillhör du annan kommun delger du sedan din ansökan till Din kommun för beslut. Observera att du endast kan ansöka i mitten på oktober fram till mitten av november!

Ansök komvux

Sök som privatelev

Privatelevens totala utbildningskostnad är 149.000 kr inklusive moms, delprovsavgift och startkit till ett värde över 17.500 kr.

Du kan reservera en plats idag genom att betala en del av utbildningskostnaden, 15.000 kr. Reseverar du en plats innan oktober erhåller du Early bird rabatt om 10.000 kr på din utbildning.

Skicka en intresseanmälan via formuläret nedan och vår rektor Linnea kommer att återkomma till dig inom kort med mer information om ansökningsprocessen.

  Utbildningens innehåll

  Frisörcentrum är den enda skola i Sverige som ger dig som elev fem unika utbildningsdagar med Wella och två dagar med Lützow of Sweden. Under utbildningen erbjuds du också plats på visningar och deltagande i event. Du får unika dagar med GHD och kunskaper om Olaplex och Malibu C och andra liknande delar som bidrar till ökade viktiga kunskaper som dessutom kan öka din anställningsbarhet. Dessutom har du personlig coachning och rabatter under utbildning. På skolans årliga Gala kanske du också kammar hem stipendier eller andra priser.
  Nedan kan du ta del av utbildningens övriga innehåll, som täcker allt och lite till av det som krävs:

  Klippning

  Klippteknik dam och herr, stil och form, fackspråk, skägg- och mustaschklippning, terminologi & strukturteckning och håranalyser.

  Kundservice

  Kundservice och kundpsykologi, people skills (möte med människor) och försäljningsteknik.

  Färgkunskap

  Färglära, färgförändringar, färganalys och färgseende, färgtekniker, ögonbryn- och fransfärgning.

  Kemi

  Permanentkemi och permanentteknik, frisörkemi, anatomi och sjukdomar och schamponering inklusive huvudmassage.

  Uppsättning

  Långhårsuppsättning, brudklädsel, seder och bruk.

  Arbetsmiljö

  Material- och produktkunskap, ergonomi, arbetsmiljö och yrkeshygien.

  Företagsekonomi

  Småföretagarekonomi och marknadsföring.

  Tradition och utveckling

  Utvecklingsmöjligheter, kultur och stilhistoria.

  Stylingtekniker

  Tångtekniker, föntekniker, vågtekniker, läggningstekniker; clipslockar och festfrisyr.

  Del- och Gesällprovsträning

  Teoretiskt och praktik träning.

  Salongsträning

  Praktiskt arbete i skolsalongen.

  Praktik

  Extern salongspraktik / arbetsplatsförlagt lärande. 5 veckor för dig som är privatelev och 9 veckor för dig som är komvuxelev.

  Avgift och finansiering

  För dig som studerar som komvuxelev finansierar din hemkommun utbildningen. Du står själv för elevkittet. För dig som studerar som privatelev finansierar du själv utbildningen. Genom vårt samarbete med Wasa kredit kan du låna med räntefri delbetalning. För att veta mer om finansieringsalternativ, kontakta linnea@frisorcentrum.se.

  Utbildningsmaterial

  En frisörs viktigaste verktyg erhåller du som privatelev inom utbildningsavgiften och som komvuxelev är detta paket en avgift på 6000 kr (värde ca 15.000) som betalas vid skolstarten. I detta paket ingår: Saxkit, featherkniv, refill till kniv, klippkammar, pinnkam, tuperingskam, paddelborste, utredningsborste, clips, dockhuvud dam, dockhuvud herr och ett set hårdelar. Övrigt material som du behöver under utbildningen står skolan för.

  Vad innebär gesällen?

  Gesällbrevet är ditt bevis på att du är en behörig frisör. För Frisörcentrum är Gesällen det självklara slutmålet för alla elever på skolan. Kostnaderna för Gesällens delprov står skolan för, som du utför i slutet på utbildningen. Redan efter delprovet kan du ansöka om licens. Efter utbildningen arbetar du som elev 2000 timmar (motsvarar 1 år) som trainee på en salong eller 10 000 timmar som egenföretagare därefter gör du det praktiska provet för Gesällbrevet. Både delprovet och Gesällprovet utförs på skolan och bedöms av utomstående i utbildningsnämnden via Frisörföretagarna och Handels. Utbildningstiden är inget unikt för skolan utan ett framtaget krav från branschen, läs mer hur du kan bli frisör på Frisörföretagarnas hemsida.