Frisörcentrum | Om Oss
122
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-122,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Om oss på Frisörcentrum

Vi är branschens självklara Frisörcentrum

Frisörcentrum är ett utbildningsföretag i frisörbranschen och vi finns i centrala Falun. Här har vi den perfekta miljön för en frisörutbildning. Skolans frisörutbildning bedrivs i stora, ljusa lokaler med skön atmosfär.

Frisörcentrums frisörskola välkomnar elever från hela Sverige. Vill du utbilda dig på en av Sveriges främsta frisörskolor är du välkommen till oss på Frisörcentrum.

Välkommen!

team_image
Utbildningsledare

Linnea Arvidsson

Linnea har tidigare startat en skola i Falun och arbetat som biträdande rektor. Hon är frisör och frisörlärare i grunden samt makeup artist, fransförlängare och nagelterapeut. Linnea brinner för både frisöryrket, utbildning och samverkan med samhället.

Tel: 070-2632208, Mail: linnea@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Milka Andersson

Milka har varit verksam i yrket sedan år 2000 och har varit lärare på Frisörcentrum i 9 år. Hon har Gesäll- och Mästarbrev. Det är i mötena med kunderna, eleverna, kollegorna som driver henne och ger henne glädjen, viljan och nyfikenheten att fortsätta i yrket.

Mail: milka@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Bert Broman

Bert har varit lärare på skolan i alla 25 år skolan funnits. Ännu längre har han varit frisör, salongsägare och frisörlärare. Trots att han jobbat så länge brinner han för sitt arbete som om han nyligen börjat, drivkraften tar aldrig slut!

Mail: bert@frisorcentrum.se

Vanliga frågor

Här finner du svar på några vanliga frågor! Hittar du inte svar på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

När är nästa kursstart?

Nästa kursstart är 20 augusti 2018. Hör gärna av dig om du redan nu vill börja din utbildning då vi har privata platser kvar i den elevgrupp som startade 8 januari.

Har skolan sommar - och juluppehåll?

Privatintagna elever har ett sommaruppehåll på fyra veckor samt drygt en veckas ledighet runt jul och nyår. Komvux har aldrig studieuppehåll, detta gäller samtliga elever som läser komvux, oavsett utbildning.

Är skolan branschgodkänd?

Ja! Frisörcentrum är den enda frisörskolan i Sverige godkänd av Frisörföretagarna och Handels som erbjuder komvuxutbildning och utbildning för privat elev!

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver inga förkunskaper inom yrket men du behöver vara godkänd i Svenska och Matematik på grundläggande nivå.

Hur många platser finns?

Skolan tar in 16 elever per utbildningsstart.

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

Komvuxintagna elever har rätt att ansöka om studiemedel via csn. Privata eftergymnasiala frisörutbildningar har ej möjlighet att erbjuda privatintagna elever studiemedel via csn, detta gäller för hela landets utbildningar.

Kan man reservera en plats?

Privatplatser kan reserveras genom en förskottsbetalning på 15000 kr av totala kostnaden för utbildningen. Denna summa kan du inte få igen om du önskar avanmäla din plats.

Hur ser veckoschemat ut?

Detta kan variera från klass till klass men de totala tiden på skolan är 35 timmar i veckan och räkna med att du kommer börja dina dagar 8.00, och din längsta dag är till 16.30.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är 38 veckor, ca 9 månader lång för privatelever och 48 veckor lång för komvuxelever.

Kan man hyra skolans lokaler?

Önskar du använda våra lokaler är du välkommen att kontakta utbildningsledare Linnea för att kolla möjliga datum att hyra lokalen.

Är det svårt att komma in?

Svårt att förutspå då detta främst beror på hur många som söker då du önskar söka. Inför augustistarten 2018 tror vi dock att det kan vara svårt att komma in då det mest troligt kommer vara många sökande. För att garantera en plats kan du ansöka som privatperson och betala en förskottsbetalning på 15000 kr. Att ansöka så snart som möjligt är kan också öka dina chanser att komma in.

Ordnar skolan praktikplats?

Det är du som elev som väljer var du vill ha din praktik men skolan är gärna behjälplig att hitta en lämplig praktikplats. Vi anser det viktigt att praktikplatsen har kollektivavtal och handledarutbildning.