Om oss på Frisörcentrum | Kontakta oss | Frågor och svar
122
page-template-default,page,page-id-122,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Om oss på Frisörcentrum

Vi är branschens självklara Frisörcentrum

Frisörcentrum är ett utbildningsföretag i frisörbranschen och vi finns i centrala Falun. Skolan startade 1992 och har alla 29 år erbjudit frisörutbildning och därmed utbildat över 1000 elever till behörighet. Frisörcentrum har idag 24 elever fördelade på två klasser. Skolan erbjuder kommunal vuxenutbildning samt privat antagning. Utbildningsstarter sker i januari och i augusti.

Frisörcentrums modell grundar sig i vår ledstjärna; att vi är branschens självklara Frisörcentrum. Vi brinner för samverkan och tror att det är en av de viktiga nycklarna för att utvecklas i yrket. Vi kan alltid lära av varandra och utvecklas tillsammans, oavsett om vi är elever, verksamma frisörer, anställda eller egna företagare.

Personalen på skolan har stort uppdragsfokus. Främsta målet är att få alla elever behöriga i licenserna A och B. Oavsett om kurs- och utbildningsmål inte betonar vikten kommer lärarna på Frisörcentrum alltid utgå från att Gesällbrevet är målet som ska nås. Delmålet Delprovet bekostar alltid Frisörcentrum och samtliga elever utför det i samband med avslut av grundutbildningen. Momentet blir en naturlig del som bevisar att kunskaper utvecklats, både för lärare som elev. Frisörcentrums elever har alltid haft goda resultat på delproven.

Frisörcentrums frisörskola välkomnar elever från hela Sverige. Vill du utbilda dig på en av Sveriges främsta frisörskolor är du välkommen till oss på Frisörcentrum.

Välkommen!

team_image
Rektor

Linnea Arvidsson

Linnea har tidigare startat en skola i Falun och arbetat som biträdande rektor. Hon är frisör med gesällbrev och licens och är frisörlärare i grunden samt makeup artist, fransförlängare och nagelterapeut. Linnea brinner för både frisöryrket, utbildning och samverkan med samhället.

070-2632208
linnea@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Milka Andersson

Milka har varit verksam i yrket sedan år 2000 och har varit lärare på Frisörcentrum i 11 år. Hon har gesäll- och mästarbrev samt licens. Det är i mötena med kunderna, eleverna, kollegorna som driver henne och ger henne glädjen, viljan och nyfikenheten att fortsätta i yrket.

milka@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Bert Broman

Bert har varit lärare på skolan i alla 29 år skolan funnits. Ännu längre har han varit frisör med gesäll- och mästarbrev, salongsägare och frisörlärare. Bert licens har alla behörigheter. Trots att han jobbat så länge brinner han för sitt arbete som om han nyligen börjat, drivkraften tar aldrig slut!

bert@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Sofie Persson

Sofie utbildade sig till frisör för 18 år sedan, utöver gesällbrev och licens är hon även utbildad makeup artist. Sofie har jobbat på Frisörcentrum sedan 2012 men alltid kombinerat sin arbetstid med salongsarbete då det ger henne inspiration. Sofie är en engagerad, målinritad och lyhörd frisör som älskar färg och form!

sofie@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Jessica Joons

Jessica har varit verksam frisör sedan 2009. Hon har gesällbrev och frisörlicens. Att få vara konstnär och kreatör och göra människor vackrare är en sann glädje och drivkraft som aldrig tar slut. Att jobba som frisör är ett rent nöje och att få utbilda framtidens frisörer ser hon som ett hedersuppdrag.

jessica@frisorcentrum.se

team_image

Vill du jobba eller praktisera hos oss?

Vill du jobba eller göra praktik hos oss? Vi håller ständigt utkik efter nya kollegor, så spontanansökningar är alltid välkomna! Skicka ditt CV och personliga brev till linnea@frisorcentrum.se

Vanliga frågor

Här finner du svar på några vanliga frågor! Hittar du inte svar på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Har skolan sommar - och juluppehåll?

Privat-antagna elever har ett sommaruppehåll på minst tre veckor samt en veckas ledighet runt jul och nyår. Kommun-antagna har aldrig studieuppehåll, detta gäller samtliga elever som läser via kommunen, oavsett utbildning.

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver inga förkunskaper inom yrket men du behöver vara godkänd i Svenska på grundläggande nivå.

Hur många platser finns?

Skolan tar in 16 elever per utbildningsstart.

Är det svårt att komma in?

Att komma in via sin kommun är svårt, framförallt om du idag har fast jobb och gymnasieexamen. Om du är långt från arbetsmarknaden kan det ofta vara lättare.

För att garantera en plats kan du ansöka som privatperson och betala en förskottsbetalning på 15.000 kr.

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

Kommunantagna elever har rätt att ansöka om studiemedel via csn. Privata eftergymnasiala frisörutbildningar har ej möjlighet att erbjuda privatintagna elever studiemedel via csn, detta gäller för hela landets utbildningar.

Hur ser veckoschemat ut?

Detta kan variera från klass till klass men de totala tiden på skolan är 35 timmar i veckan och räkna med att du kommer börja dina dagar 8.00, och din längsta dag är till 16.30

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är 38 veckor, ca 9 månader lång för privatelever och 48 veckor lång för komvuxelever.

Jag hittar inte er på Faluns sida?

Det kan tyvärr stämma. Vi syns inte där förrän antagningen är öppen. I mitten på oktober fram till mitten av november syns vi 🙂 Lägg in i kalendern!

Ordnar skolan praktikplats?

Det är du som elev som väljer var du vill ha din praktik men skolan är behjälplig att hitta en lämplig praktikplats.

Kan man hyra skolans lokaler?

Önskar du använda våra lokaler är du välkommen att kontakta utbildningsledare Linnea för att kolla möjliga datum att hyra lokalen.