Om oss på Frisörcentrum

Vi är branschens självklara Frisörcentrum

Frisörcentrum är ett utbildningsföretag i frisörbranschen och vi finns i centrala Falun. Här har vi den perfekta miljön för en frisörutbildning. Skolans frisörutbildning bedrivs i stora, ljusa lokaler med skön atmosfär.

Frisörcentrums frisörskola välkomnar elever från hela Sverige. Vill du utbilda dig på en av Sveriges främsta frisörskolor är du välkommen till oss på Frisörcentrum.

Välkommen!

team_image
Utbildningsledare

Linnea Arvidsson

Linnea har tidigare startat en skola i Falun och arbetat som biträdande rektor. Hon är frisör med gesällbrev och licens och är frisörlärare i grunden samt makeup artist, fransförlängare och nagelterapeut. Linnea brinner för både frisöryrket, utbildning och samverkan med samhället.

070-2632208
linnea@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Milka Andersson

Milka har varit verksam i yrket sedan år 2000 och har varit lärare på Frisörcentrum i 9 år. Hon har gesäll- och mästarbrev samt licens. Det är i mötena med kunderna, eleverna, kollegorna som driver henne och ger henne glädjen, viljan och nyfikenheten att fortsätta i yrket.

milka@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Bert Broman

Bert har varit lärare på skolan i alla 25 år skolan funnits. Ännu längre har han varit frisör med gesäll- och mästarbrev, salongsägare och frisörlärare. Bert licens har alla behörigheter. Trots att han jobbat så länge brinner han för sitt arbete som om han nyligen börjat, drivkraften tar aldrig slut!

bert@frisorcentrum.se

team_image
Frisörlärare

Sofie Persson

Sofie utbildade sig till frisör för 18 år sedan, utöver gesällbrev och licens är hon även utbildad makeup artist. Sofie har jobbat på Frisörcentrum sedan 2012 men alltid kombinerat sin arbetstid med salongsarbete då det ger henne inspiration. Sofie är en engagerad, målinritad och lyhörd frisör som älskar färg och form!

sofie@frisorcentum.se

team_image
Frisörlärare

Jessica Joons

Jessica har varit verksam frisör sedan 2009. Hon har gesällbrev och frisörlicens. Att få vara konstnär och kreatör och göra människor vackrare är en sann glädje och drivkraft som aldrig tar slut. Att jobba som frisör är ett rent nöje och att få utbilda framtidens frisörer ser hon som ett hedersuppdrag.

jessica@frisorcentrum.se

team_image

Vill du jobba eller praktisera hos oss?

Vill du jobba eller göra praktik hos oss? Vi håller ständigt utkik efter nya kollegor, så spontanansökningar är alltid välkomna! Skicka ditt CV och personliga brev till linnea@frisorcentrum.se

Vanliga frågor

Här finner du svar på några vanliga frågor! Hittar du inte svar på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

När är nästa kursstart?

Nästa kursstart är 7 januari 2019 för båda antagningarna.

Har skolan sommar - och juluppehåll?

Privatintagna elever har ett sommaruppehåll på fyra veckor samt drygt en veckas ledighet runt jul och nyår. Komvux har aldrig studieuppehåll, detta gäller samtliga elever som läser komvux, oavsett utbildning.

Är skolan branschgodkänd?

Ja! Frisörcentrum är den enda frisörskolan i Sverige godkänd av Frisörföretagarna och Handels som erbjuder komvuxutbildning och utbildning för privat elev!

Vilka förkunskaper krävs?

Du behöver inga förkunskaper inom yrket men du behöver vara godkänd i Svenska och Matematik på grundläggande nivå.

Hur många platser finns?

Skolan tar in 16 elever per utbildningsstart.

Är utbildningen studiemedelsberättigad?

Komvuxintagna elever har rätt att ansöka om studiemedel via csn. Privata eftergymnasiala frisörutbildningar har ej möjlighet att erbjuda privatintagna elever studiemedel via csn, detta gäller för hela landets utbildningar.

Kan man reservera en plats?

Privatplatser kan reserveras genom en förskottsbetalning på 15000 kr av totala kostnaden för utbildningen. Denna summa kan du inte få igen om du önskar avanmäla din plats.

Hur ser veckoschemat ut?

Detta kan variera från klass till klass men de totala tiden på skolan är 35 timmar i veckan och räkna med att du kommer börja dina dagar 8.00, och din längsta dag är till 16.30.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är 38 veckor, ca 9 månader lång för privatelever och 48 veckor lång för komvuxelever.

Kan man hyra skolans lokaler?

Önskar du använda våra lokaler är du välkommen att kontakta utbildningsledare Linnea för att kolla möjliga datum att hyra lokalen.

Är det svårt att komma in?

Svårt att förutspå då detta främst beror på hur många som söker då du önskar söka. Inför januaristarten 2019 tror vi dock att det kan vara svårt att komma in då det mest troligt kommer vara många sökande. För att garantera en plats kan du ansöka som privatperson och betala en förskottsbetalning på 15000 kr. Att ansöka så snart som möjligt kan också öka dina chanser att komma in.

Ordnar skolan praktikplats?

Det är du som elev som väljer var du vill ha din praktik men skolan är gärna behjälplig att hitta en lämplig praktikplats. Vi anser det viktigt att praktikplatsen har kollektivavtal och handledarutbildning.